HOMEOPATIJA

Kako djeluje homeopatija?

Homeopatska metoda primjenjuje prirodne pripravke koji u prirodi izazivaju simptome slične onima koje izaziva bolest koju želimo izliječiti stoga se i kaže Slično se liječi sličnim (Similia Similubus Curentur). Na primjer, nesanica se liječi pripravcima od crne kave, zatim hunjavica, alergija ili prehlada pripravcima od crvenog luka (koji izaziva suzenje očiju i pečenje kao i navedene bolesti), itd.

Homeopatski pripravak u načelu aktivira obrambene snage organizma u borbi protiv oboljenja te uravnotežuje organizam u cjelosti, a ne ograničava se samo na oboljenje. Preprati su jako razrijeđeni, pa nisu toskični te ne izazivaju štetne nuspojave ili ovisnosti. Preprati su mineralnog, biljnog ili životinjskog podrijetla u obliku tableta, kapi ili masti.

Homeopatski pripravci mogu se pronaći i u ljekarnama, a najčešće se sastoje od kombinacije više homeopatskih preparata koji djeluju na pojedine bolesti (gripa, PMS, alergija, itd.). Međutim tim preparatima riješava se samo dio problema, dok ćete tek odlaskom klasičnom homeopatu dobiti pripravak koji će djelovati na cjelovito iscjeljenje vašeg organizma. Zašto? Zato što klasični homeopat određuje homeopatke pripravke koji odgovaraju stanju svakog pojedine osobe te specifičnim simptomima koji su kod vas utvrđeni.

Metode iscjeljivanja Ljubice Kos Rosandić

Prva faza je utvrđivanje cjelokupnog stanja organizma na temelju čega se odabire odgovarajući homeopatski pripravak koji djeluje na utvrđeno oboljenje, ali i na cijelo psihofizičko uravnoteženje organizma.

Da li je potrebno osobno doći homeopatu kako bi se dobila terapija?

priprema homeopatskog lijekaOdgovor je nije. Iako će se nekima to učiniti neobično, treba naglasiti da su pitanja u upitniku sastavljena tako da se dobiju svi podaci potrebni za utvrđivanje stanja organizma, ukoliko se na njih najiskrenije odgovori. Stoga se terapija može utvrditi i bez osobnog dolaska homeopatu. Naravno, ukoliko se ukaže potreba za time s pacijentove ili homeopatove strane, može se i osobno doći na razgovor. Vaši odgovori u upitniku su potpuna tajna i ostaju samo između vas i terapeuta.

Neka pitanja u upitniku možda će vam se učiniti suvišnima, jer nećete vidjeti direktnu povezanost s trenutnim problemom. No ona su bitna, jer homeopat osobu promatra kao cjelovito, specifično i jedinstveno biće te utvrđujući stanje organizma dobiva pregled raznih emocionalnih, mentalih i fizičkih simptoma pacijenta.

Također valja naglasiti da postoji velik broj homeopatskih supstanci o kojima su dugogodišnjim ispitivanjem nastale opsežne knjige (tzv. Materia medica). One sadrže detaljne opise simptoma i karakteristika za svaki pojedini pripravak koje homeopat treba pronaći kod pacijenta kako bi taj pripravak djelovao. Stoga nakon anamneze homepat uspoređuje simptome pacijenta s opisom pripravaka u knjizi i određuje supstancu koja je najsličnija upravo vama. Osobe s istom medicinskom dijagnozom dobit će stoga različite homeopatske pripravke jer su uzroci nastanka simptoma različiti.

Obrazac za utvrđivanje stanja organizma

Kliknite na link dolje i sačuvajte obrazac na svoje računalo, pa ga popunite te vratite Ljubici Kos Rosandić na:

e-mail: info@oaza21.hr ili
poštom na adresu:
Branjevinski put 5
10000 Zagreb

Obrazac-utvrdjivanje_stanja_organizma

Kod kojih oboljenja pomaže homeopatija?

-alergija
-gripa
-srčane tegobe
-iscrpljenost
-slabi imunitet
-mensturalne tegobe